RFOC 2020 – Dragoș Preda, Secretar de stat MCIT

Dragoș PREDA, secretar de stat MCIT :

„Avem în vedere simplificarea procedurilor de introducere a fibrei optice, inclusiv procedurile de licitație”.
Secretarul de stat Dragos C.L.PREDA a participat la “ Romanian Fiber Optic Conference 2020”, desfășurată în București, pe 4 martie, eveniment important al industriei de profil din România, organizat de Asociația de Fibră Optică din România (AFOR).

Conferința a adus împreună specialiști din industria de fibră optică și telecomunicații din România, care au punctat importanța acestui domeniu în viața de zi de zi.

Venind în întampinarea propunerilor pe care companiile din cadrul Asociației le au către Executiv, secretarul de stat MTIC a propus “ un dialog real, nu unul de suprafață”, pentru a realiza lucruri concrete în armonizarea și îmbunătațirea legislației și a reglementărilor.

„Avem în vedere simplificarea procedurilor de introducere a fibrei optice, inclusiv procedurile de licitație”, a declarat secretarul de stat Dragos C.L.PREDA.

Dragoș PREDA: „Digitalizare fătă rețea nu se poate. Inteligent fără conectivitate înseamnă limitarea perspectivelor. Bunăstarea populației este un imperativ și aceasta se realizează prin servicii eficiente și de calitate pentru cetățeni. Eficiența se realizează prin conectivitate și interoperabilitate (fie ca vorbim telecom sau radiocom, fie ca facem referire la guvernanța electronica – o prioritate pentru Guvernul României).”